Sisältö

Schmersalin SLC-turvavaloverholla turvataan sormet ja kädet vaarallisten liikkeiden vaikutusalueella

Schmersalin SLC-sarjan (Safety Light Curtain) turvavaloverhoilla voidaan helposti ja edullisesti pysäyttää kone, mikäli henkilön sormet tai kädet joutuvat vaarallisten liikkeiden vaikutusalueelle koneen käydessä. Valvottavan alueen korkeus voi olla 170 mm … 2420 mm. SLC240-sarjan turvavaloverhot ovat tyyppiä 2 (max PL c) ja SLC440-sarjan turvavaloverhot tyyppiä 4 (max PL e). Turvavaloverhoja on saatavana kolmella eri erottelukyvyllä. 14 mm erottelukyky on tarkoitettu sormien suojaukseen, 30 mm ja 35 mm käden suojaukseen. 30 mm resoluutiolla varustettu valoverho voidaan viedä hiukan lähemmäksi kuin 35 mm resoluutiolla varustettu valoverho. Oheiselta turvaetäisyys-alasivulta löytyvät ohjeet mikä on minimietäisyys vaarallisesta kohteesta, jolle turvavalopuomi voidaan asentaa.

Valtaosaan käyttökohteista riittää SLC240COM tai SLC440COM sarjan perusturvavaloverho. Niissä turvalähtöjen kuittaus voidaan suorittaa joko manuaalisesti (manual reset) ulkoisella painikkeella tai kuittaus tapahtuu automaattisesti (auto reset) kun hälytyksen aiheuttaja on poistunut turvaverhon vaikutusalueelta. Lisäksi vain SLC240COM versiossa on säteiden pimennys, ei liikkuva kappale (blanking non changeable objects / Fixed blanking) sekä säteiden pimennys, liikkuva kappale (blanking changeable objects) toiminnot. Näissä molemmissa COM-versioissa on myös Bluetooth-liityntä vakiona.

SLC440-sarjan turvavaloverhoissa on edellisten toimintojen lisäksi seuraavat toiminnot: uudelleen käynnistys kaksoiskuittauksella (double acknowledgement), kelluva pimennys (floating blanking), kontaktorien vikaantumisen valvonta (contactor control EDM), näytön kääntö 180ᵒ (rotating the display by 180 degrees) sekä säteiden koodaus (beam coding A). Tarkemmat kuvaukset näistä toiminnoista löytyvät oheisilta alasivuilta. Saatavana on myös versio SLC440 AS-i, jossa on ASi-liityntä.

SLC445-sarjan turvavaloverhoissa on vielä lisänä seuraavat toiminnot: säteiden mykistys (muting), mykistys yhdellä mykistysanturilla ja logiikkasignaalilla (muting with optical sensor and machine signal), tuotteiden välien poistaminen (bridging of object gaps), tuotteiden välien poistamisalueen rajoittaminen (limiting the bridged protection area range) sekä tahtikäyttö (cyclic function). Tähän versioon Bluetooth-liityntää ei ole saatavilla.

Valoverho koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta ja siinä on kaksi PNP-turvalähtöä. MS-1100 asennuskulmasarja (4 asennuskulmaa) sekä MSD5 tärinänvaimennin (yli 1050 mm pituuksille, 2 kpl) sisältyy valoverhoon. Kaikkien mallien lähettimessä on 4-pinninen M12-liitin. SLC240COM & SLC440COM & SLC440AS-i vastaanottimessa on 5-pinninen M12-liitin, SLC440 vastaanottimessa on 8-pinninen M12-liitin ja SLC445 vastaanottimessa on 12-pinninen M12-liitin.

Bluetooth-liityntä on siis osassa malleissa vakiona. Tästä pääset tutustumaan, että mitä kaikkia etuja Bluetooth-liityntä tuo tullessaan.

Turvavaloverhoille on tarjolla myös laaja valikoima lisävarusteita. MST-asennusjalkojen (500…2000 mm) avulla turvavaloverhot saadaan kätevästi asennettua lattiapinnalle. Mikäli on vaara, että turvavaloverhon voidaan törmätä, antavat vankat metalliset SG5 (suoja-alueille 970 mm asti) sekä SG6 (suoja-alueille 1 930 mm asti) suojakotelot suojaa törmäysten varalle. Jos valonsädettä tarvitsee taittaa, löytyy siihen taittopeilit joko ULS-SG-1000 suojakotelolla tai ULS-M kiinnityskulmalla (500…1700 mm). Mikäli turvaverhoille kohdistuu roiskeita, on saatavilla PMMA-muovinen SGS5 (suoja-alueille 970 mm asti) ja SGS6 (suoja-alueille 1 930 mm asti) suojalevy linssin suojaksi. EA5 lasertyökalulla saadaan valosäteet kohdistettua asennusvaiheessa tarkasti toimintaetäisyyden ollessa pitkä. Mikäli turvavaloverhot tulevat kosteisiin tai suurta hygieenisuutta vaativiin olosuhteisiin, on niihin tarjolla IP69K kotelointiluokalla varustetut suojakotelot Ecolab-hyväksynnällä. Lisätietoa näistä lisävarusteista löytyy oheisesta linkistä. Tarjolla on myös valmiita eri pituisia liitinkaapeleita.

Schmersalin turvavaloverhot ovat moduulirakenteisia. Tämän ansiosta tehtaalla on helppo ja nopea valmistaa tilatun pituinen turvavaloverho ja testata se ennen toimitusta.

Pystymme toimittamaan turvavaloverhot 1-2 viikon toimitusajalla.

Lisäinfoa turvavaloverhojen ominaisuuksista:

Tyyppikooditaulukot

Kontekstisarake

Tuotelinkit
Tuotevideoita
SLC445 yleisesittely (4:32)
SLG455 mykistystoiminto (4:09)