Sisältö

Schmersalin SLG-turvavalopuomilla turvaat henkilöt vaarallisilta liikkeiltä

Schmersalin SLG-sarjan (Safety Light Grid) turvavalopuomeilla voidaan helposti ja edullisesti pysäyttää kone, mikäli henkilö tai tämän kehon osa joutuu vaarallisten liikkeiden vaikutusalueelle koneen käydessä. Turvavalopuomeja on saatavana kaksi-, kolmi- tai nelisäteisinä versioina. SLG240-sarjan turvavalopuomit ovat tyyppiä 2 (max. PL c) ja SLG440-sarjan turvavalopuomit tyyppiä 4 (max PL e).

Kaksisäteisen valopuomin alin säde asennetaan 400 mm korkeudelle ja toinen säde on tällöin 900 mm korkeudella. Vastaavat säteiden korkeudet 3-säteisellä valopuomilla ovat 300 mm, 700 mm ja 1100 mm sekä 4-säteisellä valopuomilla 300 mm, 600 mm, 900 mm ja 1200 mm. Oheiselta asennusetäisyyden määrittäminen-alasivulta löytyy ohjeet mikä on minimietäisyys vaarallisesta kohteesta, jolle turvavalopuomi voidaan asentaa.

Valtaosaan käyttökohteista riittää SLG240COM tai SLG440COM sarjan perusturvavalopuomi. Niissä turvalähtöjen kuittaus voidaan suorittaa joko manuaalisesti (manual reset) ulkoisella painikkeella tai kuittaus tapahtuu automaattisesti (auto reset) kun hälytyksen aiheuttaja on poistunut turvavalopuomin vaikutusalueelta. Näissä valopuomeissa on myös Bluetooth-liityntä vakiona.

SLG440-sarjan turvavalopuomeissa on edellisten toimintojen lisäksi seuraavat toiminnot: uudelleen käynnistys tuplakuittauksella (double acknowledgement), säteen pimennys liikkuvalle kappaleelle (blanking of moving objects), kontaktorien vikaantumisen valvonta (contactor control EDM), säteiden koodaus (beam coding A) sekä näytön kääntö 180ᵒ (rotating the display by 180 degrees). Tarkemmat kuvaukset näistä toiminnoista löytyvät oheisilta alasivuilta. Valopuomia on saatavan myös Bluetooth liitynnällä. Saatavana on myös versio SLG440 AS-i, jossa on ASi-liityntä.

SLG445-sarjan turvavalopuomeissa on vielä lisänä seuraavat toiminnot: säteiden mykistys (muting) sekä tuotteiden välien poistaminen (bridging of object gaps). Tähän malliin Bluetooth-liityntää ei ole saatavilla.

Valopuomi koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta ja siinä on kaksi PNP-turvalähtöä. MS-1100 asennuskulmasarja (4 asennuskulmaa) sekä MSD5 tärinänvaimennin (yli 1050 mm pituuksille, 2 kpl) sisältyy valopuomiin. Kaikkien mallien lähettimessä on 4-pinninen M12-liitin. SLG240COM & SLG440COM & SLG440AS-i vastaanottimessa on 5-pinninen M12-liitin, SLG440 vastaanottimessa on 8-pinninen M12-liitin ja SLG445 vastaanottimessa on 12-pinninen M12-liitin.

Bluetooth-liityntä on siis osassa malleissa vakiona ja osaan sen saa optiona. Tutustu tästä tarkemmin, mitä kaikkia hyötyjä Bluetooth-liitynnällä voit saavuttaa.

Turvavalopuomeille on tarjolla myös laaja valikoima lisävarusteita. MST-asennusjalkojen (500…2000 mm) avulla turvavalopuomit saadaan kätevästi asennettua lattiapinnalle. Mikäli on vaara, että turvavalopuomiin voidaan törmätä, antavat vankat metalliset SG5 (suoja-alueille 970 mm asti) sekä SG6 (suoja-alueille 1 930 mm asti) suojakotelot suojaa törmäysten varalle. Jos valonsädettä tarvitsee taittaa, löytyy siihen taittopeilit joko ULS-SG-1000 suojakotelolla tai ULS-M kiinnityskulmalla (500…1700 mm). Mikäli turvapuomeille kohdistuu roiskeita, on saatavilla PMMA-muovinen SGS5 (suoja-alueille 970 mm asti) ja SGS6 (suoja-alueille 1 930 mm asti) suojalevy linssin suojaksi. EA5 lasertyökalulla saadaan valosäteet kohdistettua asennusvaiheessa tarkasti toimintaetäisyyden ollessa pitkä. Mikäli turvavalopuomit tulevat kosteisiin tai suurta hygieenisuutta vaativiin olosuhteisiin, on niihin tarjolla IP69K kotelointiluokalla varustetut suojakotelot Ecolab-hyväksynnällä (suojakotelon koneturva-isku). Lisätietoa näistä lisävarusteista löytyy oheisista linkeistä. Tarjolla on myös valmiita eri pituisia liitinkaapeleita.

Schmersalin turvavalopuomit ovat moduulirakenteisia. Tämän ansiosta tehtaalla on helppo ja nopea valmistaa tilatun pituinen turvavalopuomi ja testata se ennen toimitusta. Pystymme toimittamaan turvavalopuomit 1-2 viikon toimitusajalla.

Typpikooditaulukot

Kontekstisarake

Tuotelinkit