Sisältö

Yrityshistorian virstanpylväitä

Tulevaisuus

Schmersal Safety Control GmbH kehittää ja tuottaa optoelektronisia turvatuotteita Baijerin Mühldorf am Innissä. Marraskuussa 2016 yritys, jonka liiketoiminnot oli siihen asti jaettu kahteen rakennukseen, muuttaa uuteen paikkaan Mühldorfissa osoitteeseen "Am Industriepark 2a". Tämän jälkeen valmistus ja logistiikka ovat saman katon alla, minkä avulla voidaan parantaa toimituspalveluita asiakkaille.

Nykypäivä

Schmersal-ryhmä perustaa 1. tammikuuta 2016 itsenäisen liiketoiminta-alueen, palvelut, joista vastaa tec.nicum-yritys. tec.nicum-asiantuntijat neuvovat koneiden valmistajia ja käyttäjiä kaikissa koneturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Sen lisäksi he suunnittelevat ja toteuttavat maailmanlaajuisesti monitahoisia kokonaisturvaratkaisuja.

2014

Böhnke + Partner GmbH, Schmersal-ryhmän tytäryritys, muuraa hallinto- ja tuotantolaitoksen uudisrakennuksen peruskiven Obereschbachissa, joka on yksi Bergisch Gladbachin kaupunginosa. Uudessa rakennuksessa on riittävästi tilaa jatkuvasti kasvavan yrityksen pitkällä aika välillä kasvavalle työntekijämäärälle ja se kattaa myös tulevaisuudessa tarvittavan tuotantopinta-alan.

Jatkuva kasvu edellyttää myös Kiinassa kokonaan uuden rakennuksen rakentamista Qingpuhun Shanghaissa, jonka Schmersal Industrial Switchgear Shanghai Co. Ltd (SISS) avaa elokuussa.

2013

Schmersal-ryhmä ostaa Böhnke + Partner GmbH Steuerungssysteme yrityksen Bergisch Gladbachissa ja laajentaa siten hissitekniikan liiketoiminta-alaansa tärkeällä ohjaustekniikan alueella. Böhnke + Partner toimipaikka kehitetään hissitekniikan asiantuntijakeskukseksi.

Lokakuussa otetaan käyttöön Schmersal-ryhmän uusi tuotantolaitos Intian Ranjangaonissa Punessa. Schmersal India Private Limited työllistää 60 työntekijää, jotka valmistavat noin 4000 m² tuotanto- ja varastopinta-alan omaavassa tehtaassa turvakytkimiä ja hissikytkimiä Intian markkinoille.

Kaksi vuotta kestäneen suunnittelu- ja rakennusvaiheen jälkeen Schmersal-ryhmä ottaa Wuppertalissa käyttöön uuden Euroopan keskusvarastonsa. Logistiikkakeskuksessa on 3600 m² pinta-alalla tilat kapeakäytävä-palettivarastolle 1800 palettipaikalla, automaattiselle pienosavarastolle (AKL) 26 000 paikalla sekä laajoille tilausten poiminta- ja pakkausalueille.

2012

Peruskiven muuraus Schmersal-ryhmän kuudennelle tuotantolaitokselle. Vuonna 2007 perustettu Schmersal India Pvd. Ltd. tulee tuottamaan Ranjangaonissa Punessa turvakytkimiä ja hissikytkimiä Intian markkinoille.

Euroopan logistiikkakeskuksen rakennustöiden aloitus Wuppertalissa.

To top

2011

Yrityshistorian paras liiketoimintavuosi. Noin 1350 työntekijää tuottivat 180 miljoonan euron liikevaihdon.

Uuden tehtaan peruskiven muuraus Qingpussa (Shanghain alueella) Kiinassa. Schmersal Industrial Switchgear Co. Ltd. työllistää tällä välin noin 100 työntekijää. Rakennetaan rakennuskompleksi, jossa on 9500 m² tuotantopinta-ala, pinta-alaltaan 4000 m² suuruinen varasto ja viisikerroksinen hallintorakennus 1700 m² hyötypinta-alalla.

To top

2010

Dipl. Wirt.-Ing. Philip Schmersalin myötä yrityksen 65. perustamisvuotena yritysryhmän johtoon astuu kolmas omistajasukupolvi. Tätä ennen Philip Schmersal oli toiminut jo monissa tehtävissä yritysryhmässä, mm. hissitekniikan liiketoiminta-alueen johdossa.

To top

2009

"Teknologia- ja markkinointistrategialla 2015" Schmersal-ryhmä järjestäytyy uudelleen. Uuden strategian ydinalueisiin kuuluvat toimia-alakeskeisyyden vahvistaminen, ratkaisu- ja järjestelmäliiketoiminnan laajentaminen ja asiakkaiden neuvonnan tehostaminen esim. toiminnallisten turvateknisten insinöörien toimesta (Functional Safety Engineers).

To top

2008

Tammikuussa 2008 otetaan Wuppertalin tehdasalueella käyttöön aivan erityinen uudisrakennus. Yrityksen lastentarha aloittaa toimintansa 18 lapsella ja haastavalla pedagogisella suunnitelmalla: Lasten luonnollista uteliaisuutta tulee hyödyntää tiedon omaksumisessa leikkimällä – kielissä (englanti on lastentarhan toinen kieli) kuten myös luonnontieteissä ja tekniikassa.

Lokakuussa 2008 Schmersal-ryhmä ostaa Safety Control GmbH:n ja sen sisaryrityksen Safety Protect GmbH:n Mühldorf/Innistä ja laajentaa siten optoelektronisten turvatuotteiden valikoimaa korkealaatuisilla ja käytännöllisillä rakennesarjoilla. Molemmat yritykset toimivat nyt yritysnimellä Schmersal Safety Control GmbH ja ovat Schmersal-ryhmän optoelektroniikan asiantuntijakeskus.

To top

2007

Koulutuskeskus tec.nicum avataan.
Kiinan tuotannon laajentaminen, joka työllistää jo yli 100 työntekijää.

To top

2004

Heinz Schmersalista tulee K.A.Schmersal GmBH:n yksinomistaja, yritys steute irrotetaan yritysryhmästä ja sitä jatketaan yritysperheen toimesta.
Schmersal-ryhmän uudelleen järjestäytyminen: Keskittyminen kolmelle liiketoiminta-alueelle:

  • Hissitekniikka
  • Automaatiotekniikka
  • Turvatekniikka

To top

1999

Oma tuotantolaitos Shanghaissa, Kiinassa aloittaa tuotantonsa. Se toimittaa hissikytkimiä ensisijaisesti Itä-Aasian markkinoille.

To top

1997

Schmersal ostaa Schunk-ryhmältä Elan Schaltelemente GmbH & Co. KG yrityksen Wettenbergistä.

To top

1994

Schmersal ostaa steute Schaltgeräte GmbH yrityksen.

To top

1982

Sulkupolvenvaihdos: Serkukset Stefan ja Heinz Schmersal siirtyvät yrityksen johtoon. Järjestelmän turvallisuus: Ihmisten ja koneiden suojaaminen määrittää yrityksen ajattelua ja toimintaa - menestyksekkäästi.

To top

1974

Myynti- ja tuotantoyritys ACE Schmersal Ltda. perustetaan Sao Pauloon Brasiliassa. ACE Schmersal valmistaa tällä hetkellä noin 200 työntekijän voimin turvakytkimiä Etelä-Amerikan markkinoille.

To top

1970-luku

Schmersal aloittaa yhtenä ensimmäisistä yrityksistä elektronisten lähestymiskytkimien kehittämisen ja tuotannon.

To top

1960-luku

Kansainvälistymissuuntaus tunnistetaan varhaisessa vaiheessa. Schmersal perustaa tytäryrityksiä tärkeille ulkomaan markkinoille.

To top

1950-luku

Tuotevalikoimaa laajennetaan jatkuvasti. Monia kytkimiä otetaan käyttöön turvallisuudelle tärkeissä sovelluksissa, esimerkiksi räjähdysvaarallisilla alueilla.

To top

1945

Heti toisen maailmansodan jälkeen veljekset Kurt Andreas ja Ernst Schmersal perustavat yrityksen, joka valmistaa aluksi komponentteja hissituotantoon. 1947 aloitetaan mekaanisten kytkimien valmistus.