Sisältö

Schmersalin PSC1-turvalogiikalla ohjaat kaikkia turvatoimintoja


Schmersalin PSC1-logiikka voi toimia yksittäisenä ohjauslogiikkana ohjaamassa koneen turvatoimintoja tai ”slavena” erilaisissa kenttäväylälogiikkajärjestelmissä. Komponenttipula ei ole koskettanut tätä turvalogiikkaa ja niinpä sitä on saatavissa kohtuullisella toimitusajalla.

Turvalogiikan keskusyksikössä on kokoluokasta riippuen jonkin verran I/O:ta ja siihen saa haluttaessa muistikortin tai/ja kenttäväyläliitynnän. Tarvittaessa logiikkaan on saatavissa erillisiä I/O-laajennusmoduuleita sekä moduuleita akselinvalvontaan. Suoritustaso on PL e / SIL 3.

PSC1-turvalogiikkassa on kaksi eri kokoluokkaa.

Pienempään PSC1-C-10 turvalogiikkaan voidaan liittää kaksi I/O-laajennusmoduulia, jolloin sillä voidaan hallita 64 I/O:ta. Muistissa on tilaa 800 ohjelmointiriville ja logiikalla voidaan valvoa kahta akselia.

Suurempaan PSC1-C-100 turvalogiikkaan voidaan liittää kahdeksan I/O-laajennusmoduulia, jolloin sillä voidaan hallita 272 I/O:ta. Muistissa on tilaa 3000 ohjelmointiriville ja logiikalla voidaan valvoa kahtatoista akselia.

Keskitetyssä ratkaisussa keskusyksikön ja laajennusyksiköiden välinen liityntä tehdään taustalevyväylän kautta. Mikäli laajennusyksiköt halutaan asentaa hajautetusti, voidaan käyttää RIO-laajennusyksikköä ja välikaapeleita sekä Ethernet SDDC-väylää (Safety Device to Device Communication). Mikäli taas halutaan kytkeä useampi logiikka yhteen, voidaan käyttää välikaapeleita ja Ethernet SMMC-väylää (Safety Master to Master Communication). Maksimissaan neljä PSC1-C10 ja/tai PSC1-C-100 logiikkaa voidaan kytkeä keskenään yhteen.

Logiikan I/O-liitynnät ovat olla digitaaliturvatuloja, ohjelmoitavia digitaaliturvatuloja/digitaaliturvalähtöjä (0,5A / 2A), digitaaliturvalähtöjä (2A), releturvalähtöjä (2A), pulssitettuja jännitesyöttöjä turvatuloille (250 mA), diagnostiikkalähtöjä (250 mA) ja akselinvalvonta-tuloja.

Turva-akselivalvonta on mahdollista 12 akselille EN 61800-5-2 mukaisesti. Tarjolla on kaikki käytetyimmät turvapysäytystoiminnot ja pulssi-/absoluuttiantureiden tulot voivat olla TTL , HTL, SSI, SIN/COS ja resolveri tuloja.

Logiikkaan on saatavissa seuraavat kenttäväyläliitynnät: PROFINET, PROFIsafe, EtherNet/IP, Ethercat, FSoE, PROFIBUS, CANopen ja uusimpana Modbus/TCP.

Logiikan ohjelmointi suoritetaan SafePLC2 ohjelmointiohjelmalla.
Se on moderni ohjelmisto, jossa turvatoiminnot voi helposti konfiguroida käytännöllisten kirjastojen ja valmiiden loogisten elementtien avulla. Voit yhdistää tulot ja lähdöt loogisilla elementeillä vetämällä ja pudottamalla. Yksinkertaiset symbolit ja merkit helpottavat ohjelmointia. Ohjelmistossa voidaan myös määrittää eri käyttäjäoikeuksia.

SafePLC2 ohjelmointiohjelma on ladattavissa ilmaiseksi oheisesta linkistä ja näin on mahdollista tutustua ohjelmiston toimintaan. Ohjelmiston käyttöohjeesta löytyy ilmaisversioon tarvittavat salasanat. Ilmaisversiossa on kuitenkin joitakin rajoituksia, esimerkiksi sillä ei voi suorittaa mitään tallennuksia.

Tyyppikooditaulukot

PCS1-C-10 tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkamalla aukeaa suuremaksi ikkunaksi)

PSC1-C-100 tyyppikooditaulukko ((taulukkoa klikkamalla aukeaa suuremaksi ikkunaksi)

Kenttäväyläliitynnät:
FB1= Ethernet/IP + PROFINET + EtherCAT
FB1-PNPS = FB1 + PROFINET + PROFIsafe
FB1-ECFS = FB! + EtherCAT + FSoE
FB2 = PROFIBUS + CANopen
FB2-PBPS = FB1 + PROFIBUS + PROFIsafe

Modbus/TCP yksiköt:
PSC1-C-10-FB1-MT (103046463)
PSC1-C-10-SDM1-FB1-MT (103046464)
PSC1-C-10-SDM2-FB1-MT (103046465)
PSC1-C-100-FB1-MT (103046466)