Sisältö

Kompaktit turvavaloverhot ja turvavalopuomit räjähdysvaaralliseen EX-ympäristöön!

Schmersal on julkaissut uudet Ex-koteloidut turvavaloverhot ja turvavalopuomit räjähdysvaarallisiin olosuhteisiin. Ne soveltuvat Zone 1 ja Zone 21 ympäristöön asti ja suojausluokat ovat EX d kaasuille, EX t pölylle ja EX op optiselle säteilylle. Optinen säteily on luonnostaan vaaraton op is (Inherently safe).

Schmersal on nyt siis koteloinut SLC440-sarjan turvavaloverhonsa ja SLG440-sarjan turvavalopuominsa iskunkestävään suojakoteloon ja metallisiin päätykappaleisiin, joka mahdollistaa verhojen/puomien käytön räjähdysvaarallisessa EX-ympäristössä. Kompakti rakenne vie vähän tilaa ja mahdollistaa asennuksen myös ahtaisiin paikkoihin.

Turvavalopuomeista löytyy perinteiset 2-, 3- ja 4-säteiset mallit ja turvavaloverhoja on saatavana joko 14 mm tai 30 mm resoluutiolla. Suojausalueen korkeus voidaan valita väliltä 330…1370 mm.
Molempien mallien resetointi voi olla joko manuaalinen tai automaattinen sekä niissä on säteiden koodaus, kontaktorien vikaantumisen valvonta, näytön kääntö 180ᵒ ja uudelleen käynnistys tuplakuittauksella.
Lisäksi EX-turvavaloverhoista löytyy erilaisia säteiden pimennystoimintoja.

Tällä hetkellä tuotteilla on ATEX-hyväksyntä. Lähiaikoina tulossa on myös IECEX-, INMETRO- ja CCC EX-hyväksynnät.  Puomeissa ja verhoissa on kaksi oikosulkusuojattua turvalähtöä (PNP) ja suoritustaso on PL e.

Tuote koostuu EX-koteloidusta valolähettimestä ja valovastaanottimesta. Lisäksi mukana tulee neljä asennuskulmaa, kaksi EX-kaapelin läpivientiä sekä neljä EX-sulkutulppaa. Valolähettimessä on 4-pinninen M12-liitin ja valovastaanottimessa 8-pinninen M12-liitin.

Tyyppikooditaulukot

EX-turvalopuomit tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkamalla aukeaa suuremaksi ikkunaksi)

EX-turvavaloverhot tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkamalla aukeaa suuremaksi ikkunaksi)