Sisältö

Suomen käytetyin turvalukko - AZM200/201

Tutustu Suomen suosituimpaan turvalukkoon, Schmersal AZM200/201-sarjaan.

Lukkopesä menee koko lukon läpi, joten lukkopesään ei voi jäädä mitään lastuavia kappaleita häiritsemään lukon toimintaa. Lisäksi rakenne mahdollistaa kahvapaketin asentamisen kummalle tahansa puolelle lukkoa ja näin samaa lukkoa voidaan käyttää sekä oikealle että vasemmalle aukeavissa ovissa.

Oven kummallakin puolella olevat kahvat toimivat kuten perinteiset ovenkahvat. Niiden ansiosta lukkoa on luonnollista ja helppoa käyttää. Etenkin punainen hätäpoistumiskahva tarjoaa luonnollisen ja nopean poistumisen suojatulta alueelta hätätilanteessa.

Kahvapaketin kieli menee oven auki ollessa kahvapaketin sisään jousivoimaisesti, joten käyttäjä ei kolhiinnu tai takerru kieleen ovea käyttäessä. Asennusta helpottamaan käytetyimmiltä turva-aitavalmistajilta löytyy suoraan sovitelevyt lukolle ja kahvapaketille, joilla ne saa helposti kiinni turva-aitaan.

Lukon ja vaikuttajan välinen RFID-koodaus voi olla joko standardi tai yksilöllisesti koodattu. Yksilöllinen koodaus voi olla joko kertaalleen tai useamman kerran ohjelmoitava. Ohjelmointiin ei tarvita mitään erillistä työkalua. Yksilöllisesti koodatulla versiolla lukon ohittaminen on lähes mahdotonta. Lukosta löytyy versiot oven kiinniolon ja lukituksen valvontaan sekä sähköllä auki ja sähköllä kiinni versiot. Lukossa on 2 PNP-turvalähtöä ja 1 PNP-diagnostiikkalähtö. Liityntä lukkoon tapahtuu joko ruuviliittimillä, jousiliittimillä tai 8-pinnisellä M12-liittimellä. Lukkoa saa myös ASi-liitynnällä. Lukossa on 3 toiminnanosoitus-lediä, joista on helppo nähdä lukon tila. Suoritustaso on PL e / SIL 3.

Lukon ohjaukseen on tarjolla BDF200 ohjauspainikekotelo. Ohjauspainikekotelossa on neljä paikkaa, joihin voidaan valita haluttu toiminto. Esimerkiksi hätäseispainike, avauspyyntö/avaus, turvapiirin kuittaus ja koneen käynnistys. BDF200 on samankokoinen kuin AZM201 lukko, joten yhdessä ne muodostavat tyylikkään kokonaisuuden. Toki BDF 200 soveltuu käytettäväksi minkä tahansa turvalukon kanssa. Sekä AZM201, että BDF200 kapea rakenne on ideaalinen 40 mm aitaprofiiliin.

Lukkoon on myös saatavana lukituksenestorauta SZ 200-1, joka estää tahattoman lukituksen, esimerkiksi huoltojen ajaksi. Lukituksenestorauta, jossa on reiät kuudelle lukolle, asennetaan sopivaan paikkaan lukon lähelle ja tarvittaessa se pujotetaan lukkopesän läpi ja lukitaan henkilökohtaisella lukolla.

Ei siis ole ihme, että olemme myyneet näitä lukkoja jo tuhansia ja tuhansia kappaleita. Vuosien käyttökokemusten perusteella tiedämme, että lukon ja kahvapaketin toiminta on luontevaa ja helppokäyttöistä, ja ne toimivat luotettavasti vaativissakin olosuhteissa turvaten niin ihmiset kuin tuotantoprosessit.

Liity Sinäkin yhä kasvavaan käyttäjäjoukkoon ja totea turvalukon toimivuus omassa käyttöympäristössäsi!

 

Kysy meiltä lisätietoja!

HUOM! AZM200-sarja poistui tuotannosta vuoden 2021 aikana. Sen korvasi AZM201-sarja.
Lukot ja vaikuttajat ovat muuten samanlaisia, mutta erona on, että AZM200-sarjassa vaikuttajan tunnistus on tehty Schmersalin omalla tunnistustekniikalla, kun taas AZM201-sarjassa käytetään RFID-tekniikkaa.
RFID-tekniikka mahdollistaa tarvittaessa vaikuttajan yksilöllisen tunnistuksen (I1- ja I2 mallit). Luonnollisesti AZM200 lukon kanssa on käytettävä AZM200 vaikuttajia ja AZM201 lukon kanssa AZM201 vaikuttajia.

Tyyppikooditaulukot:

(Kuvat suurenevat klikkaamalla)

Kontekstisarake

Tuotelinkit

AZM201 -turvalukko

AZM201 -ASi-turvalukko

AZM201 -kahvapaketit

BDF 200 -ohjainpainikekotelo

MP AZ/AZM200-B30 asennuslevy (AZM201 kahvapaketille)

MP AZ/AZM200-P20 asennuslevy (AZM201 kahvapaketille)

MP AZ/AZM200-P1 asennuslevy (AZM201 kahvapaketille)

MP BDF 200 asennuslevyt (AZM201 lukolle, kahvapaketille ja BDF:lle)

SZ 200 -lukituksenestorauta (5:lle lukolle, liu'utettava)

SZ 200-1 -lukituksenestorauta (6:lle lukolle)

SZ 201-1 -lukituksenestorauta (6:lle lukolle) uusi malli

RF-AZ/AZRM200-B30-SZ (SZ-lukituksenestorauta jälkiasennuskitti kahvapakettiin)

Sopivat kahvapaketit lukoille löytyvät Online - tuoteluettelosta, turvalukkojen järjestelmäkomponenteista

BDF200 ohjauspainikekotelot turvalukkojen ohjaukseen

AZM200/201 tuotevideoita
Yleiskuvaus lukosta (3:48) Lukon toiminnot ja kytkennät (3:34)
AZM201 turvalukon esittely