Sisältö

Uusi HDS - Heavy Duty kytkinsarja erittäin vaativiin olosuhteisiin

Uusi HDS (Heavy Duty Switch) kytkinsarja on Schmersalin neljännen sukupolven modulaarinen kytkinsarja. Se on suunniteltu erittäin vaativiin olosuhteisiin ja siihen on koottu Schmersalin kaikki osaaminen ja kokemus vanhoista kytkinsarjoista. Sarjaan kuuluu köysihätäpysäytin sekä peruskytkin, joka voidaan varustaa joko rajakytkimeksi tai hihnanseurantakytkimeksi. Lisäksi tulossa on ohjainvarsi, jolla voidaan tunnistaa kiintoaineen pinnankorkeus.

Köysihätäpysäyttimien (RS655 & RS656) köyden pituus voi olla jopa 100 metriä kumpaankin suuntaan. Hätäpysäytyslaukaisun lisäksi laitteessa on köyden katkeamisen valvonta sekä 2NC/2NO momenttikoskettimet. Kytkimen laukeamisen osoittaa mekaaninen tilanosoitin ja lisäksi optiona on saatavana tilan osoittava merkkilamppu. Laukeamisen kuittaus tehdään kytkimessä olevan sinisen kuittauspainikkeen avulla.

Peruskytkimet (BS655 & BS656), jotka ohjainpään valinnan mukaan toimivat hihnanseurantakytkiminä, rajakytkiminä tai pinnankorkeuskytkiminä, on varustettu joko 2NC/2NO tai 3NC/3NO momentti- tai suoratoimisilla koskettimilla, joista NC-koskettimet ovat pakko-ohjautuvia. Kytkentäpiste on säädettävissä välillä 10ᵒ…35ᵒ. Kytkin täyttää turvalaitteelle asetetut määräykset, sillä akselin kiinnitys on tehty kitkakiinnityksen sijaan hammasurakiinnityksellä. Hihnanseurantaa varten ohjainpäitä löytyy kolmella halkaisijalla eri hihnannopeuksille. Rulla, rullan akseli ja kuulalaakerit ovat ruostumattomasta teräksestä. Rajakytkin ohjainpäitä saa joko metalli- tai muovirullalla.

Yhteisinä ominaisuuksina kytkinsarjaa saa joko valurautakotelossa tai kovamuovikotelossa. Valurautakotelo, jossa on kaksikomponenttimaalaus, sopii hyvin olosuhteisiin, jossa on korroosiota, happoja, emäksisiä aineita, polttoaineita ja öljyjä. Kovamuovikotelo on oikea ratkaisu taas olosuhteisiin, joissa on merivettä, kosteutta, lannoitteita, fosfaatteja ja erilaisia kemikaaleja. Molemmilla koteloilla on korkea mekaaninen kestävyys, jäykkyys, iskunkestävyys ja ne kestävät korkeita lämpötiloja. Asennusmitat ovat samat kuin useammilla muilla valmistajilla.

Kytkimen sisällä on suojakannet, jotka erottavat kaikki johdot akselista ja erottelevat omat kaapelikanavat tuleville ja lähteville johdoille. Lisäksi kannet suojaavat akselin ja kontaktielementin pölyltä ja lialta vaativissa käyttöolosuhteissa asennustilanteessa, kun kytkimen kansi ei ole paikallaan. Tarvittavat liitynnät on esijohdotettu riviliittimelle, mikä nopeuttaa asennusta.

Kytkimet ovat varustettuna laajennetulla lämpötila-alueella -40ᵒC…+70ᵒC. Koskettimet on suunniteltu pienille virroille ja niihin saa vielä optiona tarvittaessa kullatut koskettimet, sekä DuplineSafe kenttäväyläliitynnän, joka mahdollistaa useamman laitteen liitynnän samaan väylään pienellä vaivalla. Kytkimet ovat käytettävissä suoritustasolle PL e ja niille löytyy maailmanlaajuiset hyväksynnät. Myös EX-versiot (pöly/Ex-zone 21 & kaasu/Ex-zone 1) tulevat saataville joulukuussa.

Schmersal on kehittänyt yhdessä osaomistamansa aconno GmbH yrityksen kanssa prototyyppejä HDS-kytkinsarjan laitteista, joihin on integroitu langaton tiedonsiirtojärjestelmä (Industry 4.0). Langattoman tiedonsiirron laajuus voi olla jopa useita kilometrejä. Järjestelmän avulla HDS-kytkimen tilatiedot voidaan näyttää reaaliajassa PC:n nettiselaimessa tai älypuhelimessa. Nämä prototyypit ovat jo testausvaiheessa ja kerromme näistä lisää lähiaikoina. Tästä pääset lukemaan englanninkielisen lehdistötiedotteen aiheesta, lehdistötiedote.

Kysy meiltä lisätietoja!

Tehdas suosittaa vahvasti käyttämään paineentasauselementtiä kaikissa vähänkin vaativimmissa ympäristöissä, ehkäisemään kosteuden muodostumista laitteen sisälle.

Painekompensoitukaapeliläpivienti:

  • RS655/BS655 metallirunkoiseen HDS-kytkimeen ACC-CGLD-P-M25-MS-2PCS (103031489)
  • RS656/BS656 kovamuovirunkoiseen HDS-kytkimeen ACC-CGLD-P-M25-2PCS (103031491)

Myös T3Z 068-sarjaan on saatava oma painekompensoitukaapelinläpivienti M20X1,5 kokoisena (103007570).

Tyyppikooditaulukot:

(Kuvat suurenevat klikkaamalla)

Peruskytkimen eri ohjainpäät