Sisältö

AZM 40 – markkinoiden pienin turvalukko

Schmersalin uusi AZM 40-turvalukko on markkinoiden pienin (40 x 119,5 x 20 mm) turvalukko. Se on erinomainen valinta kevyiden ovien ja pienten luukkujen valvontaan.

Schmersal on hakenut patenttia lukon ainutlaatuiselle lukitusmekanismille, jossa vaikuttaja voidaan tuoda lukkoon portaattomasti 180ᵒ sisällä. Tämä mahdollistaa hyvin monipuoliset asennusvaihtoehdot, sillä nyt liuku- ja saranaovien lisäksi ovi voi tulla lukkoon myös hyvin poikkeuksellisessa kulmassa. Lukon kartiomainen lukitustappi keskittää lukituksen välyksettömäksi. RFID-tunnistus on vaikuttajan yläpinnalla ja koska vaikuttaja menee lukon sisään, on tunnistus virhevapaata ja lisäksi rakenne mahdollistaa muiden RFID-turvalaitteiden asennuksen lukon välittömään läheisyyteen. Oven kiinnipitovoima on 40 N ja lukitusvoima 2000 N.

AZM 40 lukon ja vaikuttajan asennus on optimoitu 40 mm aita- ja oviprofiiliin. Lukossa on mekaaninen lukituksenvapautus lukon molemmin puolin, ja lukon tilan osoittavat LEDit on nähtävissä kolmesta suunnasta. Lisäksi lukossa ja vaikuttajassa on asennusreiät urituksineen molemmilla puolilla. Niinpä lukko voidaan asentaa kummin päin tahansa mikä lisää asennusvaihtoehtoja entisestään. Asennusreikien uritus voi olla tehty joko uppokantaruuveille tai tasakantaruuveille.

Lukon ja vaikuttajan välinen RFID-koodaus voi olla joko standardi tai yksilöllisesti koodattu. Yksilöllinen koodaus voi olla joko kertaalleen tai useamman kerran ohjelmoitava. Ohjelmointiin ei tarvita mitään erillistä työkalua. Yksilöllisesti koodatulla versiolla lukon ohittaminen on lähes mahdotonta. Lukosta löytyy versiot oven kiinniolon ja lukituksen valvontaan.

Lukituksen toiminta on bi-stabiili eli lukko ajetaan sähköllä sekä kiinni (0 VDC), että auki (24 VDC). Bi-stabiilissa toiminnossa virhetapauksissa viimeinen tila säilytetään. Näin esimerkiksi sähkökatkoksen aikana ovi/luukku pysyy lukittuna. Lisäksi bi-stabiilissa toiminnossa tehonkulutus on hyvin pientä. AZM 40-sarjan lisäksi Schmersali AZM 400-sarjan lukoissa on myös bi-stabiili lukituksen toiminta. Lukossa on 2 PNP-turvalähtöä ja 1 PNP-diagnostiikkalähtö. Liityntä lukkoon tapahtuu 8-pinnisellä M12-liittimellä. Lukossa on 3 toiminnanosoitus-lediä, joista on helppo nähdä lukon tila. Suoritustaso on PL e / SIL 3 ja kotelointiluokka IP66/IP67. Lukolla on myös UL-hyväksyntä.

Useita AZM40 lukkoja kuten myös muita Schmersalin turvalukkoja ja -tunnistimia voidaan kytkeä sarjaan, jolloin säästetään turvareleiden määrässä tai turvalogiikan turvatuloista. Ketjuttaminen ei alenna turvalukon luotettavuutta (PL/SIL). AZM40 lukon pinnijärjestys on sama kuin muissa Schmersalin turvatuotteissa, jolloin se on helppo kytkeä standardikaapelilla Schmersalin SFB-kentäväyläliityntäkotelon kautta turvaväylään.
Lisätietoja SFB:stä löytyy tästä linkistä.

Sopivia turvareleitä lukolle ovat mm. seuraavat releet:

Lukkoon on tullut saatavaksi suuri joukko erilaisia lisävarusteita joiden ansiosta lukon käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään.
Uusia lisävarusteita pääset katsomaan tästä linkistä.

Tyyppikoodiavain

Kontekstisarake

Tuotevideot
AZM40 turvalukon esittely (4:15)
AZM40 yleisesittely (3,06)