Sisältö

Tukea ja ohjausta koneiden riskien hallintaan

Tarjoamme tuotteesta ja valmistajasta riippumattomia koneturvallisuuden asiantuntijapalveluita seuraavasti:  

 

Riskien arvioinnin ohjaus

Koneisiin liittyvät riskit ja niitä pienentävät toimenpiteet selvitetään riskin arvioinnilla. Riskien arviointi ja dokumentointi on turvallisen koneen edellytys. Riskien arvioinnin suorittaa tyypillisesti työryhmä, johon osallistuu koneen toiminnan ja ympäristön tuntevia henkilöitä. tec.nicum ohjaa työryhmää ja tuottaa asetusten sekä standardien edellyttämät dokumentit. 

 

Riskien hallinta

Riskien arvioinnin ja konetta koskevien yhdenmukaistettujen standardien perusteella, aloitetaan suunnittelu koneen riskien alentamiseksi ja hallitsemiseksi. tec.nicum asiantuntija ohjaa sopivimman turvallisuuskonseptin valitsemisessa ja suunnittelussa.

 

Riskejä pienentävien suunnitelmien laadinta ja niiden todentaminen

Suomessa tec.nicum käyttää yhteistyökumppaneita teknisten suunnitelmien laadintaan. Asiantuntija tec.nicumilta avustaa ja ohjaa suunnittelua sekä todentaa (verifioi) suunnitelmat. tec.nicum suorittaa myös luotettavuuslaskennan esim. SISTEMA-ohjelmistotyökalulla.

 

Kelpuutus

Kun tec.nicumin yhteistyökumppani tai asiakas itse on toteuttanut turvallisuussuunnitelman mukaiset toimet, tec.nicum kelpuuttaa toteutuksen ja näin varmistaa, että kaikki asiaankuuluvat turvallisuusvaatimukset on täytetty.

 

Tutustu myös meidän koneturvallisuuskoulutuksiimme!

 

Lisätietoja

Raimo Hevosmaa

FS Eng (TÜV Rheinland, # 11669/15, Machinery)

tec.nicum asiantuntijapalvelut

puh. +358 50 430 5645

raimo.hevosmaa@schmersal.fi

Kontekstisarake

Asiantuntija ja kouluttaja

Raimo Hevosmaa
FS Eng (TÜV Rheinland, # 11669/15, Machinery)
tec.nicum asiantuntijapalvelut
puh. +358 50 430 5645
raimo.hevosmaa@remove-this.schmersal.fi

Raimo Hevosmaalla on pitkä kokemus koneautomaatiosta ja koneturvallisuuden soveltamisesta. Raimo on koulutukseltaan sähköautomaatioinsinööri (valmistunut 1990) ja hän on toiminut päätoimisena koneturvallisuuden asiantuntijana vuodesta 2010 alkaen. Hän on osallistunut asiantuntijana satoihin riskin arvioinnin tilaisuuksiin ja hänen koneturvallisuuskoulutuksiinsa on osallistunut yli 1500 henkilöä. Raimolla on laaja-alainen kokemus koneiden rakentamisesta ja ylläpidosta, joten hän käsittelee koneturvallisuuden säädösasiatkin käytännönläheisesti.

Raimo Hevosmaalla on Functional Safety Engineering sertifikaatti, FS Eng (TÜV Rheinland #11669/15 Machinery).

 

Tuotevideot
Esitteet ja luettelot