Sisältö

Pienikokoiset köysihätäpysäyttimet ja köysipysäyttimet ahtaaseen tilaan

Schmersalin uudet ZQ215/ZQ315 köysihätäpysäyttimet ja TQ215/TQ315 köysipysäyttimet on suunniteltu olosuhteisiin, jossa asennustilasta on pulaa. Metallikotelo, laaja käyttölämpötila-alue (-30ᵒC…+80ᵒC) ja hyvä kotelointiluokka (IP66/IP67) mahdollistavat kytkinten käytön ulkotiloissa sekä myös vaativissa käyttöolosuhteissa kuten kaivosteollisuudessa, raskaassa teollisuudessa, raaka-ainetuotannossa jne.
Köysihätäpysäyttimen etuna yksittäiseen hätäseispainikkeeseen on, että köysihätäpysäyttimellä hätäpysäytys voidaan toteuttaa mistä tahansa kohtaa pysäytysköyttä.

ZQ215/ZQ315 köysihätäpysäyttimissä on momenttikoskettimet (snap action) ja NC-koskettimet ovat pakko-ohjautuvia. Jos pysäytysköydestä vedetään tai jos köysi katkeaa aktivoituvat turvalähdöt. Kytkimen resetointi suoritetaan sinisestä kuittauspainikkeesta.
TQ215/TQ315 köysipysäyttimissä on suoratoimiset koskettimet (slow action). Se ei sovellu turvakäyttöön, mutta kylläkin muihin paikkoihin, jossa köyden avulla halutaan saada aikaan kytkintoiminto.

Köysi/vaijeri voi lähteä perinteisesti kytkimen suuntaisesti tai joko vasemmalle tai oikealle kytkimestä. Maksimi köysipituus on 25 metriä. Kosketinvaihtoehdot ovat 1NO/1NC, 2NC tai 1NO/2NC ja optiona saa kullatut koskettimet ja toiminnanosoitus-ledin. Liityntä on joko M16/M20 kaapeliläpivienti tai M12-liitin.
 
Schmersalilta löytyy myös laaja valikoima lisätarvikkeita (pysäytysvaijerit, köyden kiristimet, silmukkaruuvit jne.), joilla voidaan rakentaa toimiva järjestelmä ja varmistaa kytkimen oikea ja varma toiminta

Tyyppikooditaulukot

ZQ tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkamalla kuva aukeaa suuremaksi ikkunaksi) 

TQ tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkaamalla kuva aukeaa suuremmaksi)