Sisältö

MZM 100 turvamagneettilukko on erinomainen valinta elintarvike- ja lääketeollisuuden kohteisiin

MZM 100 magneettiturvalukon ja sen vaikuttajan muovikotelot on muotoiltu sileäksi, joten ne on helppo pitää puhtaana. Kotelointiluokka on IP65/IP67 ja käyttölämpötila on -25 ᵒC…+55 ᵒC. Toimintaperiaate on sähkömagneettinen, joten lukossa ei ole liikkuvia osia, joihin likaa voisi kerääntyä. Niinpä turvalukko soveltuu erinomaisesti elintarvike- ja lääketeollisuuden kohteisiin – toki se on hyvä valinta myös muihinkin vastaaviin paikkoihin.

Toimintaperiaatteesta johtuen magneettilukkoa saa vain sähköllä kiinni versiona. Mikäli tapahtuu sähkökatkos, lukitus avautuu. Tämän takia on huolehdittava, että mahdollisen sähkökatkoksen tapahtuessa kaikki koneen vaaralliset liikkeet loppuvat ennen kuin henkilö ehtii niiden vaikutusalueelle. Lukosta on omat mallit oven/luukun kiinniolon ja oven/luukun lukituksen valvontaan. Lukon luotettavuustaso on PL e / SIL 3.

Oven lukitusvoima on tyypillisesti 750 N, mutta aina vähintään 500 N. Oven kiinnipitovoima voidaan valita kolmesta eri versiosta.

  • M-versiossa on pysyvä magneetti (15 N), joka pitää oven kiinni, vaikka lukossa ei ole sähköä.
  • R-versiossa sähköinen kiinnipitovoima (30 N).
  • RE-versiossa sähköinen kiinnipitovoima on säädettävissä (30…100 N). Säätö tapahtuu asennustyökalun (MZM 100 TARGET) avulla.

Lukossa on kiinnitysreiät kaikilla neljällä sivulla mikä mahdollistaa monipuoliset asennusvaihtoehdot. Lisävarusteena asennusta helpottamaan on saatavissa asennuskulma (MS-MZM100-W). Lukon leveys on 40 mm, joten se soveltuu erinomaisesti asennettavaksi 40 mm aitaprofiiliin. Lukon ja vaikuttajan kosketuspinnat ovat metallia, joten vaikuttaja toimii myös ”stopparina”.

Lukossa on kaksi turvalähtöä (PNP) ja yksi diagnostiikkalähtö (PNP) sekä 3 toiminnanosoitus-lediä, joista on helppo nähdä lukon tila. Tämän lisäksi lukko on saatavana myös ASi-liitynnällä sekä SD-sarjaliikenneliitynnällä. Turvalukkoja on mahdollisuus myös ketjuttaa - maksimissaan 31 lukkoa samaan ketjuun. Ketjutus ei alenna turvaluokitusta. Liityntä lukkoon tapahtuu joko 8-pinnisellä M12-liittimellä tai 8+1-pinnisellä M23-liittimellä.

Typpikooditaulukko