Sisältö

AZM 150 – edullinen, kapea ja yksilöllisesti koodattu lukko turvakoskettimilla

Schmersalin uusi 40 mm kapea turvalukko sopii erinomaisesti 40 mm aitaprofiiliin. 90ᵒ välein kääntyvä lukituspää mahdollistaa monipuoliset asennusvaihtoehdot. Tämän lisäksi vaikuttaja voidaan tuoda lukituspäähän myös päältä päin, mikä lisää asennusvaihtoehtoja entisestään.

Lukon vaikuttaja on kieli-tyyppinen ja se voi olla malliltaan suora (B1) tai kulma (B5) liukuoviin ja irrotettaviin suojiin. Saranallisiin oviin sopii joustava ja säädettävä (B6) vaikuttaja. Vaikuttaja voi myös olla yksilöllisesti koodattu. Tämä yksilöllinen koodaus on toteutettu muotoilemalla kieli/vaikuttaja yksilöllisesti. Erilaisia muotoiluja/koodeja on yli 1000 erilaista, millä saavutetaan ISO 14119 standardin mukaisesti korkea turvallisuustaso. Schmersal esitteli ensimmäisenä maailmassa tämän vaikuttajan muotoilulla toteutetun yksilöllisen koodauksen ja Schmersal on edelleen ainoa valmistaja, jolla sellainen on tarjolla. Se on saatavissa myös AZM 161i ja AZM 170i -turvalukkoihin sekä AZ 16i ja AZ 17i kielikytkimiin. Yksilöllisesti koodatuissa i-malleissa vaikuttaja tulee aina lukon mukana – muutoin se on tilattava erikseen.

Lukossa on 4 kosketinta (NC ja/tai NO). NC-turvakoskettimet pakko-ohjautuvia suoratoimisia koskettimia. Kaksi kosketinta on oven kiinniololle ja kaksi kosketinta oven lukitukselle. Oven kiinnipitovoima on 50 N ja lukitusvoima on 1500 N. Lukkoa saa sekä sähköllä auki että sähköllä kiinni malleina ja suoritustaso on PL d. Kaapeli tuodaan jommaltakummalta sivulta tai pohjasta ja liityntä tehdään ruuviliitoksilla. Kun kansi avataan liitoksia varten, voidaan samalla kääntää lukituspää haluttuun asentoon. Kannen kiinnittäminen takaisin paikalleen lukitsee myös lukituspään valittuun asentoon. Lukkoon on tulossa myös liitinversio.

Lukkoon saa myös punaisen suojuksen lukinnan ulospääsyvapautusvivun (emergency exit). Vivun avulla henkilö pääsee helposti pois vaaralliselta alueelta hätätilanteessa. Myös suojuksen lukinnan hätävapautus (emergency release) ja suojuksen lukinnan lisävapautus (manual release) ovat mahdollisia.

Lukkoon saa lisävarusteena lukituksenestoraudan (SZ150-1), jossa on paikat kuudelle lukolle. Lukituksenestorauta sijoitetaan sopivaan paikkaan lukon lähelle ja tarvittaessa esimerkiksi huoltotöiden yhteydessä työnnetään lukkoon ja lukitaan henkilökohtaisella lukolla. Lisäksi lukoon on saatavana oikean ja vasemmen puolen kahvapaketit (DHS-150). Manuaalisen lukituksen vapautukseen on lukkoon saatavana TK-M5 kolmioavain. Tulossa myös vaijerivapautin, jolla lukitukselle voidaan tehdä kaukovapautus.

Tämänkin turvalukon ohjaukseen soveltuu erinomaisesti 40 mm kapea BDF 200 ohjauspainikekotelo. Lisätietoja siitä BDF200 omasta koneturva-iskusta, tästä.

AZM 150 on uusi edullinen turvalukko.

Tyyppikoodiavain