Sisältö

Kaikkien turvalukkojen äiti – Schmersal AZM 161-sarja

Vuonna 1988 Schmersal esitteli AZM 160-turvalukkosarjan, jonka nimi vuonna 2000 vaihtui nykyiseksi AZM 161-sarjaksi.

Sarja perustui niin sanottuun kielikytkimeen, johon lisättiin solenoidi lukituksen aikaansaamiseksi. Lukossa oli tuohon aikaan mullistavia ominaisuuksia. Kieli/vaikuttaja sekä kaapeli voitiin tuoda lukkoon kolmelta eri sivulta, mikä takasi erittäin monipuoliset asennusvaihtoehdot. Asennusta helpottamaan tulivat myös lisävarusteeksi erilaiset kiinnitysraudat. Lukkoon tuli saatavaksi myös joukko erilaisia vaikuttajia, joten niin avautuville oville, liukuoville kuin luukuille löytyy niihin sopiva vaikuttaja. Lukoissa oli myös omat erilliset koskettimet oven kiinniolon ja lukituksen valvontaan sekä luonnollisesti sähköllä kiinni ja sähköllä auki mallit.

Vuodesta 1995 lähtien lukkoja on ollut mahdollista saada myös yksilöllisesti koodattuina i-malleina. Tämä yksilöllinen koodaus on toteutettu muotoilemalla kieli/vaikuttaja yksilöllisesti. Erilaisia muotoiluja/koodeja on yli 1000 erilaista, millä saavutetaan ISO 14119 standardin mukaisesti korkea turvallisuustaso. Schmersal esitteli ensimmäisenä maailmassa tämän vaikuttajan muotoilulla toteutetun yksilöllisen koodauksen ja Schmersal on edelleen ainoa valmistaja, jolla sellainen on tarjolla. Se on saatavissa myös AZM 170i ja AZM 150 -turvalukkoihin sekä AZ 16i ja AZ 17i kielikytkimiin.

Lukkoon on saatavana optiona suojuksen lukituksen lisävapautus (manual release) sekä suojuksen lukinnan ulospääsyvapautus (emergency exit), joko lukon etu- tai takapuolelle – myös suojuksen lukinnan hätävapautus (emergency release) on mahdollinen. Lukkoon tuli saatavaksi myös kahvapaketit, joissa on kahvat oven molemmin puolin. Ne tekevät lukon käytöstä luontevaa aukeavissa saranallisissa ovissa ja etenkin punainen hätäpoistumiskahva takaa luonnollisen poistumisen vaara-alueelta hätätilanteessa. BDF 200 ohjauspainikekotelolla pystyt helposti ohjaamaan lukon toimintoja ja lisätietoja BDF 200:sta löydät tästä.

Lukolla voidaan saavuttaa suoritustaso PL d ja lukkoa on myös saatavana M12-liittimellä. Oven kiinnipitovoimaksi voidaan valita joko 5 N tai 30 N - lukitusvoima on 2000 N. Lisäksi lukosta löytyy malleja ASi-liitynnällä sekä malleja, jotka soveltuvat käytettäväksi suoraan Schmersalin Safety Field Box kenttäväyläliityntäkotelon kanssa. Lukosta on vuosien aikana tehty lukuisia asiakastoivomusten mukaista special-versiota. Lukosta löytyy myös omat EX-versiot räjähdysvaaralliseen ympäristöön (Zone 22 / Kategoria 3D).

Niinpä lukkoa myydään edelleenkin paljon ja lukon edullinen hinta yhdistettynä yksilölliseen koodaukseen tekevät siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi luukkujen valvontaan, joissa halutaan välttää mahdolliset lukon ohitusyritykset. Ei siis ole ihme, että AZM 161-sarjan lukko on edelleen Schmersalin myydyin turvalukko ja yksi maailman myydyimmistä turvalukoista – ellei myydyin.

Kysy meiltä lisätietoja!

Tyyppikooditaulukko

(Kuva suurenee klikkaamalla)

Valintataulukko AZM161-kahvapaketit (kuva suurenee klikkaamalla)

Kontekstisarake

Tuotelinkit

Turvalukot:

AZM161 - turvalukot

AZM161i - turvalukot

AZM161 ASi - turvalukot

EX-AZM161 - turvalukot

BDF200 -ohjauspainikekotelo

Lisävarusteet:

- Vaikuttajat (B1 - B6)

- Kahvapaketit (STS30)

- Kiinnitysraudat (MS AZM161)

- Lukituksen estorauta kahvapaketille (SZ 415-1)

- MP AZM 161 P (101150376) asennussarja ( AZM 161, sama taso)

- MP AZM 161 R/P (101149213) asennussarja (AZM 161, sama taso + 90º kulma)

-TK-M5 (101100887) kolmiokanta-avain

- Lukkojen lisävarusteet, kahvapaketit ja vaikuttajat löytyvät lukkosivujen alalaidasta: "Vastakappale", "Turvakahvajärjestelmä STS", "Lisätarvikkeet"

tai lukon tuotesivun "Järjestelmäkomponentit"-välilehdeltä

BDF200 ohjauspainikekotelot turvalukkojen ohjaukseen