Sisältö

Yksilöllinen koodaus estää kielikytkimien ja kielilukkojen ohittamisen


Edelleen löytyy tapauksia, joissa kielikytkin tai kielilukko on ohitettu laittamalla erillinen kieli/vaikuttaja lukkopesään. Pahimmillaan tämä ylimääräinen kieli/vaikuttaja kulkee käyttäjän mukana hänen avainnipussaan. Tällainen ohitus voidaan helposti estää käyttämällä yksilöllisesti koodattua vaikuttajaa.

Schmersal on edelleen ainoa valmistaja, joka tarjoaa valikoiman kielikytkimiä ja kielilukkoja yksilöllisesti koodattuna. Tämä on toteutettu muotoilemalla vaikuttaja/kieli yksilöllisesti. Erilaisia vaihtoehtoja on yli 1 000 ja näin saavutetaan korkea koodaustaso ISO 14119 standardin mukaisesti.

Kun kielikytkin tai kielilukko tilataan yksilöllisesti koodattuna i-mallina, tulee tuotteen mukana yksilöllisesti muotoiltu kieli. Tätä yksilöllisesti muotoiltua kieltä ei voi tilata erikseen ja näin estetään tehokkaasti tuotteen väärinkäytökset.

Yksilöllinen koodaus on saatavana AZ16i ja AZ17i kielikytkimiin kuten myös AZM161i ja AZM170i sekä uusimpaan AZM150i kielilukkoon.

Schmersalin elektronisissa turvatunnistimissa ja turvalukoissa, joissa on PNP-puolijohdelähdöt on yksilöllinen koodaus toteutettu RFID-tekniikalla. Näissä turvatuotteelle voidaan opettaa vaikuttaja ja ne tunnistavat vain tämän opetetun vaikuttajan.

Tyyppikooditaulukot

AZ16i tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkamalla kuva aukeaa suuremaksi ikkunaksi) 

AZ17i tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkaamalla kuva aukeaa suuremmaksi)

AZM150i tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkaamalla kuva aukeaa suuremmaksi)

AZM161i tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkaamalla kuva aukeaa suuremmaksi)

AZM170i tyyppikooditaulukko (taulukkoa klikkaamalla kuva aukeaa suuremmaksi)