Sisältö

AM-T100 millimetrin tarkka 3D-syvyyskamera teollisuus- ja robottikäyttöön

Schmersalin uusi AM-T100 kamera perustuu TOF-teknologiaan (time-of light), jossa mitataan valon vaihesiirtoa. Käyttämällä Sonyn DepthSenseTM tunnistinta päästään millimetrin tarkkaan 3D-syvyysmittaukseen. Kamera on suunniteltu käytettäväksi erilaisissa teollisuus- ja robottisovelluksissa.

Käyttökohteita ovat esimerkiksi laatikoiden/kuormalavojen pakkaus ja purku, kohteen tunnistus, kohteen paikallistaminen, koon ja tilavuuden mittaus, navigointi, aluevalvonta jne.

Standardi kameran kuva paketeilla pakatusta laatikosta

3D-syvyyskameran kuva paketeilla pakatusta laatikosta

Kameran kuvataajuus (fps) on jopa 60 kuvaa sekunnissa. Suuri valaistusvoimakkuus näkymättömän infrapunavalon alueella (850 nm) ja 640 x 480 pikselin resoluutio mahdollistaa 67° x 51° kuva-alueen jopa 6 metrin etäisyydelle. Tehokkaat algoritmit mahdollistavat tiedon esisuodatuksen jolloin kamera voidaan mukauttaa optimaalisesti erilaisiin ympäristöolosuhteisiin.

AM-T100 on GigE Vision liityntästandardin mukainen kamera, joka antaa kuvatietonsa yleisten kuvankäsittelyohjelmistojen käyttöön standardoidun GenICam-rajapinnan (Generic Interface for Cameras ) kautta. Integroitu SDK-ohjelmisto (Software Develompent Kit) tukee ohjelmistokehittäjiä ja järjestelmäintegraattoreita kameran konfiguroinnissa ja ohjelmistosovellusten luomisessa ja sen avulla pääsee kaikkiin kameran ominaisuuksiin.

CONSAM-T-konfigurointiohjelmisto on esiasennettu laitteeseen. Tämän ohjelmiston avulla kamera voidaan konfiguroida monimutkaisten 3D-alueiden valvontaan. Jos näille vyöhykkeille tulee esineitä, digitaaliset lähdöt kytkeytyvät. Lisäksi digitaalisia tuloja voidaan käyttää eri 3D vyöhykkeiden vaihtamiseen, jotta monimutkaisia sekvenssejä ja prosesseja voidaan seurata.

Kamerassa on Ethernet liityntä, jonka avulla tehdään kameran konfigurointi, saadaan diagnostiikkadata sekä 3D-data, jonka perusteella tehdään halutut päätökset ja ohjaukset. Lisäksi kamerassa on 2 digitaalituloa, joilla voidaan valita eri 3D vyöhykkeitä ja 2 digitaalilähtöä, jotka aktivoituvat määritellyistä toiminnoista.
Lisävarusteena kameraan on saatavilla monipuolisesti kääntyvä asennusteline sekä asennuskaapelit.