Sisältö

RK/RN-sarjan joystickillä hallinnoit helposti neljää eri liikettä/ohjausta erittäin vaativissa olosuhteissa

Joystickin avulla saadaan yhdellä kädellä helposti ohjattua koneiden eri toiminnat loogisiksi liikkeiksi, jotka käyttäjän on helppo omaksua. Tyypillisessä käytössä halutaan ohjata eteen, taakse, vasemmalle ja oikealle.
RK/RN-sarjan joystickillä tämä on helppo toteuttaa, nyt myös erittäin vaativissa olosuhteissa.

Tarjolla on sekä kaksisuuntaisia että nelisuuntaisia malleja, joissa kussakin suunnassa voi olla joko yksi tai kaksi NO-kosketinta. Koskettimet ovat koteloituja kosketuksettomia reed-koskettimia, mikä takaa pitkä käyttöiän.

Joystickin liikkeelle on kolme liikevaihtoehtoa:

  • jousipalautteinen liike
  • lukkiutuva liike, josta palautus kosketuksen jälkeen jousivoimaisesti
  • yhdistelmä, missä toisen suunnan liike on jousipalautteinen ja toisen suunnan liike on lukkiutuva, josta palautus kosketuksen jälkeen jousivoimaisesti

Asennusreiän koko on 22,3 mm ja kiinnitys tapahtuu kätevästi vain yhdellä AF41 kiinnitysmutterilla. Kiinnityslevyn paksuus voi olla 1,5 mm …6 mm. Kosketinelementtien kotelo on matala, joten se ei vie paljoa tilaa asennuskotelosta. Liityntä tapahtuu kätevästi joko 5-pinnisen tai 8-pinnisen M12-liittimen avulla.

RK-sarjan joystickit soveltuvat erittäin vaativaan käyttöympäristöön
Uusi silikoni materiaali soveltuu hyvin käytettäväksi ulkokäytössä ja se kestää hyvin myös ultraviolettia säteilyä. Käyttölämpötila-alue on erittäin laaja -40 ᵒC …+80 ᵒC ja kotelointiluokka asennuspaneelin yläpuolella IP69. Mikäli suojakalvo pääsee hajoamaan, on nesteen pääsy joystickin kautta ohjauspulpetin sisään estetty eikä neste myöskään pääse häiritsemään kapseloitujen reed-koskettimien toimintaa.

NK-sarjan joystickit soveltuvat suurta hygieenisyyttä vaativaan käyttöympäristöön
Tuotteessa ei ole teräviä tai jyrkkiä kulmia ja niissä on käytetty ”ruokaturvallisia materiaaleja”, joilla on hyvä kemikaalien kestävyys. Näin on voitu varmistaa, että tuote kestää päivittäisiä pesuja ja aggressiivisia kemikaaleja. Suojakalvon sininen väri auttaa myös havaitsemaan suojakalvon tai sen osat helpommin, mikäli niitä jostain syystä joutuu tuotantoprosessiin. Mikäli suojakalvo pääsee hajoamaan, on nesteen pääsy joystickin kautta ohjauspulpetin sisään estetty eikä neste myöskään pääse häiritsemään kapseloitujen reed-koskettimien toimintaa.

Schmersalin tuotevalikoimasta löytyy myös muita joystick malleja, joihin on saatavissa NO-koskettimien lisäksi NC-koskettimia, lukitusrengas ja kuolleen miehen kytkin.

Tyyppikoodiavain

Tyyppikoodiavaimessa:

Button (T) = jousipalautteinen liike

Switch (S) = lukkiutuva liike, josta palautus kosketuksen jälkeen jousivoimaisesti

Button and switch (TS) = yhdistelmä, missä toisen suunnan liike on jousipalautteinen ja toisen suunnan liike on lukkiutuva, josta palautus kosketuksen jälkeen jousivoimaisesti
 

Kontekstisarake