Sisältö

Digitaalinen kaksonen (Digital Twin) simuloi fyysisten laitteiden kaikki ominaisuudet ja toiminnot neljäntenä ulottuvuutena (4D)

Schmersal on julkaissut turvallisuuskomponenttien 4D-mallin. Kyseessä on AZM40-turvalukon ja DHS-ovenkahvan digitaalinen kaksonen (Digital Twin). Kolmiulotteisen esityksen (3D) lisäksi virtuaalikuva simuloi fyysisten laitteiden kaikki ominaisuudet ja toiminnot neljäntenä ulottuvuutena (4D).

Schmersal on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka on kehittänyt digitaalisen kaksosen turvakomponentteja varten. Safety 4D-malliin Schmersal käyttää ISG Industrielle Steuerungstechnik GmbH:n ISG-virtuaalista simulointiohjelmistoa.

4D malli on laajennus 3D-mallista siten, että laitteiden toiminnot ovat nyt mallinnettu signaalitasolla ja kuvattu neljäntenä ulottuvuutena. Näin esimerkiksi digitaalisen kaksosen LED-valot syttyvät samalla tavalla kuin fyysisessä laitteessa.

AZM40-turvalukon toiminta muutettiin ohjelmointikoodiksi, jossa digitaalinen malli reagoi mm. käyttöjännitteeseen, tuloihin ja lukon ohjaukseen sekä lähettää vastaavat lähtosignaalit.
Käyttäjä voi käyttää 4D-mallia ja suunnitella digitaalisesti laitteistonsa. Digitaalisessa 4D-mallissa voidaan simuloida signaalitasoja, suunnitella ohjausohjelmia, testata laitteiston käyttäytyminen ja siten suorittaa virtuaalinen käyttöönotto jo ennen kuin oikea laitteisto on asennettu. Lisäksi on mahdollisuus näyttää turvalukon toiminta virtuaalisessa ympäristössä sekä laitteen käyttäytyminen vikatilanteissa. 

Digitaalisen kaksosen käytön hyötynä on laitteiston toiminnon optimointi ja vikojen varhainen havaitseminen. Tällä säästetään kustannuksia ja vähennetään tarpeettomia kehitysvaiheita. 

Jatkossa tarjoamme asiakkaillemme Online-tuoteluettelossa Safety 4D-malleja. Tämän lisäksi ne ovat saatavissa TwinStore verkkopalvelusta, jossa komponentti- ja järjestelmätoimittajat voivat tarjota 4D-malleja (Digital Twin). 

Kerro meille mihin Schmersalin tuotteisiin haluaisit seuraavaksi digitaalisen kaksosen.

Oheisessa videossa käydään hyvin läpi digitaalisen kaksosen ominaisuudet ja toiminta.

Kontekstisarake