Koneen riskin arviointi
Koulutuksen sisältö:
Koneen valmistajan ja sen hyödyntäjän (omistajan) on tiedettävä koneeseen liittyvät vaarat ja vaarojen aiheuttamat riskit. Vaarojen ja riskien selvittäminen tapahtuu riskin arvioinnilla, jonka on oltava järjestelmällistä ja kattavaa.
Koneen riskin arviointi – koulutuksessa käydään läpi koneiden riskin arviointia standardin SFS-EN ISO 12100:2010 ja sen käyttöä opastavan teknisen raportin SFS-ISO/TR 14121-2 mukaan.
Koulutuksen jälkeen osallistuja tuntee vaihtoehtoisia riskin arvioinnin työkaluja, ymmärtää riskin arviointiin liittyviä tekijöitä ja kykenee toimimaan riskin arviointityöryhmän vetäjänä tai osallistumaan työryhmätyöskentelyyn jäsenenä.
Koulutus soveltuu henkilöille, jotka osallistuvat koneen suunnittelun, asentamisen tai muutosten aikaiseen turvallistamiseen
Kesto: 1 päivä
Ajankohta: Kysyttäessä
Aikataulu:     klo 9:00 – 16:00
 
 09.00            Tilaisuuden avaus, aamukahvi
 09:15            Koneiden riskin arviointi lainsäädännön kannalta
                       Standardien asema riskin arvioinnissa
                       Riskin arviointia varten tarvittavat tiedot (5.2)
 09:45            Koneen raja-arvojen määrittäminen (5.3)
                       Vaarojen tunnistaminen (5.4)
 10:00            Tauko
 10:15            Riskin suuruuden arviointi (5.5)
                       Riskien pienentäminen (6)
 12:00            Lounas
 12:30            Esimerkki:
 14:00            Kahvitauko
                       Esimerkki: Robottisolun riskin arviointi
 16.00            Tilaisuus päättyy
Kouluttaja:   Raimo Hevosmaa, tec.nicum asiantuntijapalvelut
                       FS Eng, TÜV Rheinland, #11669/15, Machinery
Paikka: Äyritie 12B, 01510 VANTAA
Hinta:           500 e/hlö (alv 0%)
                       Lisäosallistujat samasta yrityksestä -25%  
 
 Ilmoittautumiset: isabella.sundstrom@schmersal.fi
Koulutukselle sopivia jatkokoulutuksia:
        - Uuden koneen turvallisuus ja CE-merkintä
        - Käytössä olevan koneen turvallisuuden hallinta
 
             
                
        
    
 
                
        
    
 
             
             
             
                  
            
        
    
        
          
                  
                       
                  
            
        
    
        
    
        
    
        
          
                  
                      