Sisältö

Uusi EU Koneasetus - Konedirektiivistä koneasetukseen

Koulutuksen sisältö:

Konedirektiivi 2006/42/EU on ollut voimassa 29.12.2009 alkaen. Voimassaoloaikana on koneiden turvallisuusvaatimuksiin tullut uusia tekijöitä ja olemassa olevassa lainsäädännössä on havaittu kehitettäviä kohtia. Niinpä EU on uudistanut koneiden turvallisuusvaatimusten lainsäädäntöä muuttaen samalla direktiivin EU Koneasetukseksi.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia muuttuvia ja/tai uusia vaatimuksia: asetus verrattuna direktiivi, tarkennukset taloudellisten toimijoiden velvoitteisiin (valmistaja, maahantuoja, edustaja,…), koneen merkittävä muutos määritelmä ja siihen liittyvät menettelyt, digitaaliset käyttöohjeet ja koneen merkintöjä koskevat vaatimukset, suuren riskin koneita koskeva menettelyn muutos (konedirektiivin liitteen IV koneet), tekoäly koneen turvatoiminnoissa, kyberturvallisuus sekä direktiivistä asetukseen siirtymäajan pituus ja menettely sen aikana.

Koulutus antaa konevalmistajalle valmiudet käynnistää toimet, joita vaaditaan siirryttäessä Konedirektiivin soveltamisesta EU Koneasetuksen soveltamiseen.

HUOM! EU Koneasetusta ei ole vielä hyväksytty ja eräistä yksityiskohdista käydään edelleen neuvotteluja. Edelliseen liittyen koulutuksen tarkka sisältö ja koulutusajankohta tarkentuu vasta kun EU Koneasetus on lopullisesti hyväksytty.

Kesto: 1/2 päivä

Ajankohta: ilmoitetaan kun EU Koneasetus on hyväksytty


Aikataulu: klo 12:00 – 15:30

11:00 saapuminen paikalle ja ruokailu

12:00 Koulutus

15:30 Tilaisuus päättyy

Kouluttajana toimii Raimo Hevosmaa, tec.nicum asiantuntijapalvelut FS Eng, TÜV Rheinland, #11669/15, Machinery

Paikka: Äyritie 12 B, Vantaa

Hinta: 290 e/hlö (alv 0%)

Ilmoittautumiset: isabella.sundstrom@remove-this.schmersal.fi

Kontekstisarake

Asiantuntija ja kouluttaja

Raimo Hevosmaa
FS Eng (TÜV Rheinland, # 11669/15, Machinery)
tec.nicum asiantuntijapalvelut
puh. +358 50 430 5645
raimo.hevosmaa@remove-this.schmersal.fi

Raimo Hevosmaalla on pitkä kokemus koneautomaatiosta ja koneturvallisuuden soveltamisesta. Raimo on koulutukseltaan sähköautomaatioinsinööri (valmistunut 1990) ja hän on toiminut päätoimisena koneturvallisuuden asiantuntijana vuodesta 2010 alkaen. Hän on osallistunut asiantuntijana satoihin riskin arvioinnin tilaisuuksiin ja hänen koneturvallisuuskoulutuksiinsa on osallistunut yli 1500 henkilöä. Raimolla on laaja-alainen kokemus koneiden rakentamisesta ja ylläpidosta, joten hän käsittelee koneturvallisuuden säädösasiatkin käytännönläheisesti.

Raimo Hevosmaalla on Functional Safety Engineering sertifikaatti, FS Eng (TÜV Rheinland #11669/15 Machinery).

 

Tuotevideot
Esitteet ja luettelot