Sisältö

Suunnan tunnistava magneettikytkin

Schmersalin bistabiilit reed -magneettikytkimet soveltuvat erinomaisesti kohteisiin, joissa halutaan tunnistaa suunta tai tietää millä alueella ollaan.

Tyypillisissä sovelluksissa magneettikytkimellä todetaan nosturin, nostimen tai siirtovaunun alueelle saapuminen/oleminen, jolloin laitteen nopeutta voidaan rajoittaa ja ohjata muita tarvittavia automaattisia toimintoja.

Toimintaperiaate on kosketukseton, jolloin mekaanista rasitusta ei pääse muodostumaan ja lisäksi se on tunteeton kosteudelle, pölylle ja lialle.

Bistabiileissa magneettikytkimissä magneetin tulee ohittaa kytkin sivusuunnassa. Magneetin ohittaessa kytkimen, sen kärki vaihtaa tilaansa ja jää siihen tilaan. Kärki vaihtaa uudestaan tilaansa, kun magneetti palaa kytkimen ohi. Kytkentäpisteessä on pieni hystereesi. Kärjen toiminta voidaan vaihtaa käänteiseksi vaihtamalla magneetin polariteetti. Magneettikytkintä saa joko NO-, NC- tai NO/NC- kontakteilla.

Edullisia bistabiileita magneettikytkimiä saa useissa eri kotelorakenteissa ja haluttu kytkentäetäisyys saadaan valitsemalla sopiva magneetti.

 

Lisää tietoa ja tarjouksen saat meiltä!

Kontekstisarake

Online - tuoteluetteloon:

Suunnan tunnistavat kytkinmallit tunnistat tuotekoodissa olevasta R-kirjaimesta.